Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Här visar jag några exempel på olika samtal med djur.

 

 

 

 

Milo ca 12 år

En oerhört stark och andligt utvecklad katt, ser igenom allt och vet precis allt, högt uppsatt inom ”kattvärlden”, klok och har ett varmt hjärta, vet vad han ska göra här på jorden, har en utstrålning och energi som är väldigt hög (blir lite matt av den).

Har du något som du vill berätta?

Ja, det har jag, du har ju läst av mig nu, så du vet vad jag går för och det är matte också medveten om, vi har haft ett bra liv tillsammans och jag har stöttat henne i sin utveckling och jag kom till henne pga det, jag är också hennes guide inom djurvärlden, hon klättrar min kära matte i sin andliga utveckling och tar ett steg och ibland flera på en gång, går i rasande fart ibland och nu har jag gjort mitt, hon klarar sig på egen hand på ett sätt, men jag kommer ju även i fortsättningen att finnas vid hennes sida så klart, hon är högt i energierna, hon behöver bara få sätta en del på plats, jag vet om allting, det behöver hon inte ens fundera på, jag vet varför hon är borta från mig och hon ska inte tro att hon är där själv, jag är med energimässigt och vet vad hon går igenom, det är min uppgift att guida henne i sin utveckling, jag är hög och hon är också nästan lika hög, så mitt jobb här nere börjar att se sitt slut, hon behöver resa en del och det fixar hon, men jag finns också alltid med och övervakar, jag är ju hennes guide, puss <3

Hur mår du?                   

Jag mår inte så bra, men ändå bra mentalt, kroppen håller på att ge upp och det är dags för mig inom en snar framtid att lämna jorden, jag vet om det och kan inte göra något åt det. Matte behöver inte bekymra sig om att hon är borta, detta är ofrånkomligt, mitt jobb är slut här nere och jag fortsätter på andra sidan med att vara hos henne, som sagt hon behöver röra på sig och ordna upp sitt liv fysiskt, andligt och praktiskt.

Vad vill du ha ifrån matte?

Ja, du, jag vill att hon fortsätter sin resa och utveckling, då blir jag mest glad, klart jag saknar henne fysiskt, men hon måste ta vara på sina chanser och vi har haft så mycket utbyte av varandra, så lite närhet av henne önskar jag nu på slutet (här känner jag lite sorg), annars har jag allt det jag behöver.

Matte undrar vad du vill?

Ja, du matte, livet går vidare och jag med det, men ”jaga” inte upp dig för detta, du vet om innerst inne att det inom en snar framtid, att det är dags att gå över, det finns inget vi kan göra åt det. Skulle vi åka till veterinären, så skulle dom bara konstatera att min kropp börjar bli slut och njurarna börjar säga sitt, jag kräks för att det är obalans i kroppen helt enkelt och jag vill hellre vara hemma här den sista tiden.

Har du något mer du vill säga?

Jag tackar för den här tiden som vi haft ihop fysiskt, nästa fas blir den andliga delen och som sagt, du slipper mig inte, jag är ju din guide.

Förmedlar till Milo vad matte vill säga:

Matte vill att du förstår att hon inte lämnar dig, kommer alltid tillbaka, men matte behöver leva sitt eget liv ibland. Du är välkommen att komma tillbaka till mig här på jorden om jag är kvar på jorden.

Milo svarar matte:

Fint sagt av matte, jag älskar henne för det, men troligtsvis så kommer vi jobba ihop på det andliga planet i fortsättningen, men man vet ju inte till 100 % och det är skönt att jag är välkommen tillbaka i fysisk form, tack matte.

Låt mig få vara nära dig den sista tiden så mycket det går, så jag hinner ge dig det sista du behöver i din utveckling.

Din älskade guide Milo, vi hör ihop för evigt <3

 

 

Bert 9 år

En så tillgiven och social skäggagam (ödla), vill vara med matte men är trött nu, känner sig ledsen och orkeslös, tappat ”stinget”, en klok individ som spridit ljus i tillvaron, förstår att åldern tar ut sin rätt, vill mera än han orkar, känner att man skulle vilja krama honom, kärleksfull.

 

Har du något som du vill berätta?

Ja, det vill jag, jag är mycket ledsen för att jag inte orkar på samma sätt som förut, känner mig handikappad och stel, tar längre tid för mig att göra något, balansen heller inte som förut, känner mig ”vacklig” i mitt sätt, vill ju vara med min matte som förut, men jag är gammal nu och har såklart mina krämpor, det tar hårt på mitt psyke, jag vill ju fortsätta att vara den goa kärleksfulla individen jag varit, älskar min matte och allt hon gör för mig, vi har haft och har ett underbart liv tillsammans, respekt och kärlek från båda håll, hon älskar mig och jag älskar henne, hon ser mig och hon ser också att jag är trött, men innerst inne vill hon egentligen inte se det och det vill inte jag heller, men det är fakta.

Har du mycket ont och lider?

Ja, jag har ont och det tär på mig, därför jag är så trött, värken tar på krafterna och humöret blir inte bättre av det och därför är jag ledsen, jag vill ju vara den goa, glada individen som är med på allt.

Vill du genomgå en operation igen?

Jag vet inte om jag orkar det, det är så jobbigt och inte vet jag om det blir bättre heller, avstår nog hellre faktiskt, det blir nog för tufft för mig, svårt att återhämta mig.

(här känner jag mig (Kicki) så trött och även också lite illamående)

Vad kan matte underlätta för dig i terariumet?

Vill ha ”slätt”, även om det kan verka tråkigt, slätt och tillgängligt till det jag behöver. (här ser jag (Kicki) som bara sand framför mig.

Har du något mer du vill säga?

Ja, kära matte, vad ska jag säga, livet är inte lika kul längre, det är tufft att bli ”gammal” när man inte vill, men så är det och jag mår bra efter omständigheterna, men är så trött och har ont och det sliter så klart, men nu vill jag inte göra dig ledsen på något sätt, men det är den bistra verkligheten, tyvärr. Älskar dig av hela mitt hjärta och önskar oss evigt liv min älskade matte, du är min guldpuss, ta hand om dig.

Älskar dig <3

 

 

 

Gråtuss 4 år (ägarna haft henne i 3 år)

 

Trasig själ, vaksam, lugn men inte lugn, växlar inombords, jobbigt förflutet med ”misshandel”. Inte varit älskad, bara en utfyllnad, kan inte ”helt” slappna av, störs av inre stress, jobbigt för henne.

 

Har du något som du vill berätta?

Ja, det har jag, jag har haft det tufft, innan detta underbara ställe/hem.

Inte van vid det, har varit misshandlad både fysiskt och psykiskt, kunde inte lita på dom.

Jag försökte verkligen, men det gick inte att göra något, dom ska definitivt inte ha djur, dom är elaka och har inte pli på sina barn.

Otryggt för mig att leva där, visste inte vad som skulle hända, blev utkastad ibland, kände mig värdelös, ingen som ville ha mig för den jag var.

Tack för att jag kom därifrån och blev hämtad från dom (här går luften ur mig)

Varför river och biter du din husse och matte?

Åh, jag älskar dom, men ibland orkar jag bara inte, blir för mycket och jag blir osäker, fast jag vet att jag inte behöver det.

Dom är så goa mot mig och ger mig verkligen allt det jag behöver, är så ”bortskämd” nu, inte van vid det, men jag har svårt att förstå det och jag önskar jag kunde slappna av hela tiden och glömma gammalt skräp som plågar mig, men ibland kommer det över mig och då reagerar jag.

Det blir känslor som kommer upp och jag blir osäker och sedan orkar jag inte heller så mycket, jag har en gräns tyvärr (här blir jag ledsen).

Trivs du hos matte och husse?

Ja, det gör jag, dom är guld värda, mina älskade föräldrar, jag försöker visa att jag uppskattar dom, men jag vet att de funderar p.g.a. mitt beteende, men det beror på annat.

Hoppas dom förstår det nu!

 

Finns det något du vill ändra på?

Nej, absolut inte, nu vet dom och jag hoppas dom förstår och tycker om mig ändå, jag behöver verkligen deras kärlek och omtanke.

Jag har det oförskämt bra och jag är så tacksam för det ska ni veta.

Jag älskar er av hela mitt hjärta och jag vill verkligen stanna hos er resten av mitt liv, Tack.

Jag kanske kan återgälda er kärlek framöver.

Så tacksam, så tacksam, vill bara må lite bättre.

Det kommer och går hela tiden, känner mig låg ibland och då blir mitt humör och tålamod sämre, men det är absolut inget jag vill vara, utan jag vill ju kunna ge kärlek från hjärtat till er, mina älskade föräldrar.

Tack för att ni tar hand om mig på allra bästa sätt.

Tack och åter tack, ska försöka bättra mig, men kan inte lova något

och då är jag där i ett mindre bra sinnestillstånd, förlåt.

 

Hoppas ni står ut med mina ”utbrott” som jag har ibland.

Älskar er i alla fall, även om det inte märks alla gånger.

Från er kisse

Gråtuss

 

 

Gurra 20 år

En väldigt speciell katt, klok som bara den, andlig och ser rakt igenom, är hög i rang där han är nu, guide här nere till Emilie, stark själ, ingen sätter sig på honom, han vet mer än dom flesta, en läromästare här och även där han är nu.

Har du något som du vill berätta?

Ja, som du ser har jag gjort ett jobb här nere och det är ju så vi jobbar vi katter och andra djur och en del djur mer än andra, jag har jobbat med Emilie och gör det fortfarande, jag är hennes guide och kommer att följa henne genom livet och hon kommer att känna av mig mer ju mer hon utvecklas och där hjälper jag ju så klart till, som du förstår, hälsa Emilie att jag älskar henne av hela mitt hjärta, vi hör ihop nu och i evigheten och vi kommer att kunna höra varandra framöver på ett annat sätt och det ser jag fram emot och då kan jag också hjälpa henne ännu mera så klart, tack för ordet.

Hur mådde du på slutet?

Pyton, men vi är vana vid det och för oss är det inte konstigt att gå över, det gick bra, men det är aldrig roligt att behöva lämna kvar någon och själv gå upp i en annan värld, sorgen är jobbig, men vi kommer att få bättre kontakt så småningom, tack och lov.

Var du nöjd med att bo hos oss?

Oh ja, självklart, jag kom ju dit jag skulle även om vägen var krokig, men Emilie skulle ju också komma i rätt ”time” för att vi skulle träffas, har trivts jättebra hos familjen, men det var för Emilies skull som jag hamnade där.

Finns du hos Emilie nu?

Självklart igen, jag är ju hennes guide och är hos henne ganska ofta, men ibland måste jag ju jobba lite här uppe också, men största delen är jag hos henne.

Har du något mer du vill säga?

Ja, Emilie, du är en så go tjej och du behöver stärka upp dig och tro på dig själv, börja jobba och tro på det du vill göra och har planer för, du är så mycket starkare än du tror, varför tror du att jag har varit vid din sida som är så hög i rang, jo det är för att du också är det och med tiden kommer du att förstå det, så kämpa på gumman, jag finns vid din sida och stöttar dig, men du måste också ta klivet för din utveckling framåt, bry dig inte om vad andra tycker och tänker, du ska gå din väg och ingen annans väg.

Tro på dig och gör det som är rätt för dig.

Älskar dig och följer dig.

Puss och kram <3 <3 <3

 

Infra 23 år

En lugn och levnadsglad häst, trygg i sig, gillar ombyte, stabil, klok, har mycket kunskap och jagar inte upp sig för småsaker, tycker om lugna personer, blir samma energi då, ett hjärta av guld som hon visar till rätt person.

Har du något som du vill berätta?

Ja, jag trivs här, det är lugnare här och jag kan njuta på ett helt annat sätt, gillar verkligen lugnet, men för den skull vill jag inte ha stiltje, är ju en gammal dam nu, men jag hänger i och jag trivs med livet och tycker om och röra på mig, här är helt underbart, bara synd att Candela är som hon är, hon är lite speciell, men jag kan ta henne för jag är så lugn, men hon borde göra något åt sitt humör, förstår henne nu när hon är brunstig, men hon är så annars också, fast nu är hon värre i och med brunsten, hon borde lära sig lite hyfs och fason, men hon är en väldigt orolig själ och då får jag/vi andra ut för det.

Tyckte du om att komma hem till oss igen?

Det kan du lita på, som sagt det är lugnare här och det är här jag vill vara, inte bland stim och stoj och stirriga människor, jag behöver lugnet för och trivas, är ju ingen ungdom längre, ha, ha.

Har du ont när du rids?

Ja, ibland men inte ofta, tycker om omväxlande ridning, men det får inte bli för hårt, tänk på min ålder.

Du måste säga till när du får ont, säger jag (Kicki)

Jag vet, svarar hon.

Hur är Candela mot dig?

Som sagt, just nu inget vidare, men jag håller mig oftast på avstånd, men hon får ju sina ryck, det kan jag inte göra något åt, hon är i obalans och lynnig i och med obalansen.

Hur är Danzör mot dig?

Han är trevlig, men han ska visa sig lite stöddig ibland, men jag bara skrattar åt honom, han är inte sådan innerst inne, men han ska vara lite macho ibland och visa det, men jag tycker om honom.

Har du något mer du vill säga?

Vill ha hjälp med skadan och du är ju på G, tack, så jag hoppas det ordnar sig, du kan väl komma och hälsa på någon dag, längtar efter din omtanke, kanske är du inte lika nervös då, hi, hi.

Men allt är bra och jag tackar Maja att jag får vara här hemma igen, ”storstadsliv” är inget för mig.

Är nöjd, lite motion, mat och ett härligt stall och fina hagar och kärleken jag får, men kan tycka att dom ska lugna ner sig lite, tänk på vad ni utstrålar energimässigt, jag är lugn i energin och behöver det när någon håller på med mig, tycker om dig.

Tack Maja än en gång, puss på dig, du är så omtänksam, men lite härjig ibland, men det är ju du, du är kärlek rakt igenom och det känner jag, det är fin energi du har, använd den rätt lilla vännen, slösa den ej på onödiga saker och händelser, som du ändå inte kan göra något åt, du är en driftig person, men du borde lugna ner dig lite i ditt sätt, inte illa ment, hoppas du förstår mig, spar på din energi.

Tack för ordet och ha det bra!

 

Bottaz 1 år

 

En livlig och rädd hund, så osäker, vet inte vad han ska göra, saknar stadighet, behöver mycket kärlek och en fast hand, vågar inte riktigt säga ifrån, sätter upp en fasad, men är rädd innerst inne.

Har du något som du vill berätta?

Ja, denna familj vill mig allt väl och jag vet inte hur jag ska kunna gottgöra det, jag är så osäker och dom försöker göra sitt bästa mot mig och det är ju inte så lätt alla gånger, jag visar inte alltid utåt hur jag mår, fast jag är så liten i åldern, jag är inte kapabel att göra det, fast det vore ju bra.

Varför är du så rädd att bli tvättad eller att bada?

Det är så hemskt, gillar verkligen inte vatten och få tvål i ögonen, gör otroligt ont. Har nästan blivit dränkt, fått panik och blivit otroligt rädd av det så klart, vet inte hur jag ska komma över det.

Vad kan din familj göra för att du ska komma över din rädsla vid tvättning eller bad?

Det vet jag inte, jag får panik helt enkelt.

Dom vill dig allt väl, säger jag (Kicki) finns det inget dom kan göra?

Jag vet inte. (här känner jag en ledsamhet över att han inte vet hur han kan hjälpa er)

Mår du dåligt när du blir klippt av frisören?

Ja, det kan du lita på (här kommer det ilska), den där människan har ju ingen empati alls, att hon ens får hålla på med levande varelser, nä fy och tack för henne, vill absolut inte gå dit något mer, det måste väl finnas någon annan som vet hur man behandlar oss, eller hur? Ni får verkligen hitta någon annan, ni ser ju själva att hon inte har någon känsla för hur olika man kan vara, jag är ju valp ännu och det är inte så lätt alla gånger och stå stilla då, nä fy sjutton, nu är jag faktiskt arg, blir det så fort jag tänker på henne, så kära familj, se till att jag får en annan behaglig och trevlig person, det ska väl inte vara en pina att gå och klippa sig, nog om det.

Har du något mer du vill säga till familjen?

Ja, det kan vara lite rörigt ibland, jag behöver lugn också, men jag tycker om dom, dom gör sitt bästa och jag ber om deras tålamod över min rädsla, får inte bli en massa hit och dit, lite mer fokus, tack, behöver det.

Hoppas att vi ska trivas ihop och att vi kommer att bli en bra flock, men jag behöver tid att bli stark i mig själv och vattnet får ni ha tålamod med, får se om jag någonsin kommer över det, kan tyvärr inte lova det.

Något mera?

Min kära familj, det är inte så lätt alla gånger och jag vet att ni försöker göra ert bästa och jag uppskattar det verkligen, ni är för söta och jag gillar er verkligen, allihop, nu får hon berätta för er vad jag sagt. Puss på er allihop!

 

 

Bonnie 9 år

 

En bestämmande hund, ska ha koll på läget, trygg i sig själv, pigg, säker på sig själv, omtänksam, vill vara ”mamma” och ta hand om alla, se till att det är bra i flocken.

Har du något som du vill berätta?

Tack för att jag får vara här och ta hand om en flock, gillar verkligen det, det är mitt liv nu och jag trivs med det, har det bra även om flocken är mindre, det spelar ingen roll, vi är några stycken, det är huvudsaken.

Har du ont någonstans?

Här visar hon höfterna och bakpartiet, känner stelhet och tröghet.

Hur trivs du hos oss?

Urbra, glad att jag har dom, jag är deras vakthund.

Varför skäller du så ofta på olika saker?

Markerar vem som bestämmer i det här huset och vaktar när vi är ute på promenader.

Finns det något mer som du vill säga?

Gillar våra promenader och när vi är ute tillsammans, skönt när vi är ute i trädgården och strosar runt, trivs där på våra ägor, där vaktar jag, det kan du lita på.

Jag hoppas nu att jag slipper flytta något mer, skönt med ett lugnare hem på äldre dar, blir lite lugnare i ett vanligt hem och nu trivs jag, det känns att jag får stanna här och behöver inte oroa mig längre, tack matte och familjen.

Jag lever mitt liv nu och har allt jag behöver, det är bara krämporna som kommer, men det hör ju åldern till, inget konstigt, men lite jobbigt är det förstås, vet inte om det finns något man kan göra åt det, annars får jag stå ut helt enkelt, har ju inget annat alternativ då, eller hur?

Finns det något du vill säga till familjen?

Ta hand om oss, vi hjälper varandra, ge kärlek till oss allihopa, vi är en familj.

Har inte så mycket mer att säga, så tack för pratstunden, vi kanske hörs framöver, vad vet jag, ha det så bra, hej då.

 

 

Alfons 10 år

 

En så kärvänlig, ödmjuk och tillmötesgående hund, vill ge så mycket av sig själv, ”lite” underlägsen av sig, men inte mycket, hör nog till ödmjukheten, lätthanterlig och fogbar, rättar sig efter omständigheterna.

Har du något som du vill berätta?

Ja, jag har det bra i min familj, får allt jag behöver här från alla, inklusive Bonnie, tycker verkligen om henne, hon är omtänksam ska du veta, hon ser efter att jag har det bra och det har jag ju, vi konkurrerar inte med varandra, hon är förståndig Bonnie, tack för det.

Hur mår du?

Jag mår bra, vi har delad vårdnad om matte och husse, dom ger oss kärlek och omtanke hela tiden, känner inte att jag kommer i skymundan, kanske någon enstaka gång, hon är lite dominant och bestämmande, men hon är ju flockledaren, så det ska ju vara så, ibland känner väl jag att jag vill vara först, men rangordningen gäller oavsett, hur skulle det annars funka?

Saknar du din bror?

Ja, det gör jag, vi hade kul ihop, men nu är det försent, nu bor han på ett annat ställe, tyvärr, men vi kommer att träffas i ett annat liv igen.

Trivs du med Bonnie?

Ja, jag har nog redan svarat där, tror jag, men jag accepterar henne som flockledare och uppskattar hennes omtanke om oss alla, men ibland vill jag komma först, det är det enda, annars är det bra.

Har du något mer du vill säga?

Tycker om min familj och dom ser till att jag har det bra och får det jag behöver, motion, hälsa, mat och kärlek, tack för det.

Vill du att dom ska ändra på något?

Nej, tycker inte dom ska ändra på saker, tänk bara på vad ni tänker, så det inte blir ”fel” för oss, ni vet vad jag menar.

Sluta oroa er, ni klarar det här och vi har det så bra när vi tänker positivt och ger kärlek till varandra, då har vi det toppen.

Sköt om dig och hälsa matte som låter oss prata med dig. Hej då!

 

 

Danzör 14 år

 

En glad uppspelt och klok häst, vill inget ont, busig, vill visa vem som bestämmer, bubblar av glädje inom honom.

Har du något som du vill berätta?

Ja, det var så roligt och få komma ut, trevligt att du var med, så roligt att vara ute alla tre, njöt i fulla drag, skönt och röra på oss, lite otåliga men så kul, känner mig så nöjd med idag, var väl lite bångstyrig, men jag vill ju bestämma lite i alla fall, förlåt Maja.

Trivs du i ditt nya stall?

Behöver hon fråga det, jag trivs och Maja trivs, det smittar av sig, så skönt att vi har ett eget ställe utan en massa konstiga människor, som tror dom är något, väldigt skönt här.

Har du ont efter att matte ridit dig?

Har haft det förut, men inte nu, får se senare, hoppas det ger sig så vi kan vara ute mera, här är så härligt och det är så trevligt med sällskap på uteritterna, du får gärna komma fler gånger till oss.

Vill du ha en kompis till i hagen?

Ja, det gör inget, inte för mig i alla fall, men jag kommer att visa vem som bestämmer, det vet du ju. Plats har vi ju, hagen räcker till oss alla, vi har det så bra nu, så kommer det en till, så gör det ingenting.

Har du något mer du vill säga?

Livet leker och hagen är grön, vad mer kan man önska sig? Full i bus, det är kul och jag känner att jag har en sådan energi, så Maja får nog hålla i sig, men det är hon bra på, hon är en bestämd dam och vet vad hon vill och det är väl tur, jag behöver nog en sådan, annars skulle jag nog vara oregerlig, ingen mes för mig tack, hon är så bra, men har ett humör ibland, som hon borde lämna hemma, hon har tänkt en hel del och inte mått så bra, nu hoppas jag det vänder. Även fast hon inte försöker visa det, så känner jag det, tankarna hör jag ju och dom maler i hennes huvud omedvetet, släpp nu det gamla och börja för sjutton bövlar att njuta av livet, hon behöver mig och skogen.

Tack, nu har jag fått prata och jag är så glad för det, du hade ju inte tid i stallet, du var ju lite nervös och jag förstår dig, tycker om dig och hälsa nu Maja att jag mår så ”jävla” bra här, hon behöver inte oroa sig ett dugg, ha det bra nu, så hoppas jag att vi ses.

 

 

Rosa 2 år

 

En hund med en rädsla inombords, vaken pga oro, sökande, behöver mycket kärlek, avvaktande försiktig, dåligt självförtroende, vill vara med, men rädd att göra fel, vill vara kärleksfull och ge av sig själv, men är osäker.

Har du något som du vill berätta?

Ja, jag är en liten ”problemhund”, för jag är så osäker, så matte inte vet vad hon ska tro, jag är orolig av mig, nervös och litar inte på det jag känner, vet att jag är älskad, men har lite svårt att tro och ta emot fullt ut.

Jag älskar dom verkligen och är så glad att jag har denna familj, dom är helt underbara mot mig, trots min oro.

Hur mår du?

Som sagt, jag är orolig inom mig och tror inte alltid på det jag får höra och det jag känner ifrån dom andra i flocken, jag mår inte så bra psykiskt, det är det som är jobbigt.

Vad känner du för dina kattvänner och din hundkompis?

Dom är alla goa på alla sätt och vis, det är jag som inte alltid kan ta deras sätt mot mig pga min osäkerhet, tror ju inte på mig själv, försöker vara som man ska, men vet inte om jag gör rätt, ibland blir det helt uppenbart fel med missförstånd emellan oss och det beror oftast på mig.

Har du ont någonstans?

Ja, själsligt, inget i kroppen vad jag kan känna i alla fall.

Har du något mer som du vill säga?

Jag älskar dom verkligen och jag hoppas dom fortsätter ha tålamod med mig, trots mitt uppförande som missförstås ibland, vill ju bara väl, men blir så tokigt.

Jag får det jag behöver och matte är väldigt omtänksam och så är hon väldigt orolig över mig av förståeliga skäl, jag går ju på utredning och det är jobbigt, tycker inte om stället och vem gör det?

Får väl anpassa mig efter dom, fast jag inte har någon lust, vill bara vara hemma i den trygga ”världen” hos min familj, trivs bäst där.

Älskar dom verkligen, men är sorgsen inombords för att jag inte kan ge mer än vad jag gör, känner jag i alla fall.

Mitt hjärta klappar för dom, vill vara nära dom, älskar dom ju.

 

 

Nikita 8 år

 

En pigg och klok hund, väldigt medveten om saker och ting, fokuserad på vad hon gör men har ändå koll på vad som händer bredvid, hon ser i ögonvrån vad som händer, apportera älskar hon, gillar motion och rörelse, energirik, älskar matte, lugn men ivrig i sitt sätt, litar på matte, matte är hennes förebild, väldigt stabil och trevlig hund, gosar helst med matte.

Har du något som du vill berätta?

Ja, jag älskar matte och när vi är ute och promenerar eller apporterar, skönt att vara ute, gillar när vi gör något roligt tillsammans.

Hur mår du?

Utmärkt, är i min bästa ålder. Här fnissar hon.

Har du ont någonstans?

Nej, jag har haft ont höger fram vid bogen/bringan.

Vad tycker du är roligt?

Ut och motionera, gärna aktivitet av något slag, springa i gräs och leta efter saker.

Finns det något som du tycker är tråkigt?

Nej, egentligen inte, har en bra matte som aktiverar mig, men hon jobbar ju också, men när hon är ledig har vi kul. Här visar hon hur mycket hon tycker om dig, är väldigt tight mot dig och har ögonkontakt med dig.

Vad tycker du om matte?

Hon är underbar, älskar henne bara, hon är mitt allt, utan henne skulle livet vara trist, hon gillar natur precis som jag.

Finns det något som du vill säga till matte?

Fortsätta som förut, men hon behöver också ta hand om sig själv, få ro i själen, när vi är ute mår hon bra, hon behöver naturen för att få kraft och ork, sök stillheten, jag är din trogna vän och kommer så att förbli, jag känner hur du mår och finns där vid din sida.

Du är en klok hund, säger jag.

Matte är orolig av sig, hon behöver ta tag i sig själv och bestämma över sitt liv och inte låta andra styra och ställa.

Har du något mer du vill säga?

Nej, det räcker för den här gången.

Då tackar jag för samtalet.

 

 

Ozzy 3 år

 

En speciell katt, lite lurig, har han gjort något så låtsas han som om det ”regnar” och att han har inte gjort det, snäll och go men busig och full i sjutton med pokeransikte, samtidigt som han inger respekt, är bestämd av sig, vet vad han vill och vill bestämma och göra på sitt sätt.

Har du något som du vill berätta?

Ja, jag vill göra som jag vill, vill bestämma över vad jag vill göra.

Hur mår du?

Jag mår bra, jag är fri att röra på mig.

Har du ont någonstans?

Nej, jag kan röra mig obehindrat.

Vad tycker du är roligt?

Spela spratt, busa med matte.

Finns det något som du tycker är tråkigt?

När det inte händer så mycket.

Vad tycker du om matte?

Hon är lite för bestämd, jag vill ju bestämma, men jag tycker om henne, jag har det bra här med min bror.

Finns det något som du vill säga till matte?

Skäll inte på mig.

Matte undrar vad du tycker om att gå på lådan och bajsa?

Det är OK.

Varför väljer du att ibland bajsa på ett annat ställe?

Protest, får ju inte alltid göra som jag vill.

Vad vill du när du tidigt på morgonen sätter igång och ropar och pratar?

Det är ju långtråkigt, inget händer, jag vill ha rörelse och att det ska hända något, det är för tyst.

Finns det något mer du vill säga?

Jag är en bestämd katt och vill bestämma och att jag trivs.

 

 

Millan 10 år

 

En nöjd pigg och glad häst, tillfreds med tillvaron, harmonisk, en härlig häst,

snäll men bestämd, man gör inte vad som helst med henne, säger ifrån om det

är något, klok och förståndig.

Har du något som du vill berätta?

Jaa, vad ska jag berätta, här är kul, trivs här och jag är nöjd.

Hur mår du i din kropp?

Inget fel på mig, säger hon.  Jag börjar fråga om bakknäna, får inget svar, frågar

då om hennes juver, då svarar hon: men det är inget fel på mig. Jag låter då bli

att fortsätta att fråga om njurarna och magen.

Har du ont någonstans?

Nej.

Vad tycker du är roligt?

När någon bryr sig om mig, pysslar om mig och när jag får vara med där det

händer något.

Finns det något som du tycker är tråkigt?

Nej, inget speciellt vad jag vet, det ska väl vara om det blir långtråkigt och inget

som händer här omkring mig.

Vad tycker du om matte?

Hon är underbar, hon älskar mig, det vet jag och jag älskar henne också, hon

bryr sig om mig och ser till att jag har det bra, henne vill jag inte mista.

Finns det något som du vill säga till matte?

Jaa, att hon fortsätter som hon gör med mig, älskar massagen, hon är guld

värd.

Trivs du med mig som din människa?

Det har jag ju redan sagt, hon är guld värd och jag vill inte vara utan henne.

Trivs du där du bor, med dina hagar, hästkompisar och rutiner?

Ja, jag trivs, hagarna är bra och kompisarna också. Rutinerna får man rätta sig

efter, det är ett bra ställe.

Tycker du om undervisningen med barnen nu?

Barnen är väl bra, men matte är bäst. Jag gör det för att matte vill det.

Hur trivs du med den träning vi gör nu?

Den är bra, allt det matte gör är bra, hon tänker på mig och mitt bästa, hon ska

inte oroa sig så mycket med det hon gör, jag säger ifrån om det är något.

Är det något du vill att vi ändrar och gör annorlunda?

Nej, jag har det allsidigt, variation är bra, får inte bli enformigt, då blir det

tråkigt för mig och med barnen gör det ingenting bara det inte blir för mycket,

för matte kommer alltid att vara bäst, tro inte annat, puss till henne.

Det var alla frågor så om du är nöjd, så är jag det, säger jag.

Jag är nöjd, säger Millan.

 

Morris 3 år

 

En försiktig, men go och tillgiven katt. Är orolig i själen, vill vara till lags, rädd att inte duga, behöver kärlek, känner en viss osäkerhet.

Har du något som du vill berätta?

Vill inte bli störd när jag sover.

Hur mår du?

Det är inget fel på mig, matte behöver inte oroa sig.

Har du ont någonstans?

Nej.

Vad tycker du är roligt?

När jag får gosa med matte och husse, dom får gärna leka med mig också, det tycker jag är kul.

Finns det något som du tycker är tråkigt?

När Ozzy bestämmer.

Vad tycker du om matte/husse?

Dom är jättebra, trivs här hos dom och jag vill ha gos, hälsa dom det.

Finns det något som du vill säga till matte/husse?

Ja, jag vill ha gos och bus i massor, älskar det.

Hur ser du på mat?

Ja, men det är ju gott.

Varför känner du att du måste sno mat?

Det är ju gott.

Finns det något mer du vill säga?

Att dom ska älska mig, för jag älskar dom.

 

Produkter
      Drift & produktion:  Wikinggruppen